Totaalrenovatie

Een bestaand pand omvormen tot een woning die uitblinkt in energiezuinigheid, gebruiksgemak en comfort. Daar draait het voor ons om bij een totaalrenovatie.

Wat zo’n makeover interessant maakt ten opzichte van een nieuwbouw is het gegeven dat we rekening moeten houden met wat er vandaag is. Respectvol verbouwen met behoud van die authentieke feel die bij oude huizen hoort is iets waar we steevast voor gaan.

renovatie trap

Troeven uitspelen

Oudere woningen hebben vaak een bepaalde charme en elke bouwperiode wordt gekenmerkt door een typische architectuur.

Als partner in totaalrenovatie is het onze taak om de bestaande troeven van een woning maximaal uit te spelen en de unieke accenten extra in de verf te zetten. Daarbij kijken we zeker ook naar – indien gewenst – hergebruik van materialen zoals bestaande tegelvloeren of deurknoppen die geherintegreerd worden in de vernieuwde woning.

Bij een totaalrenovatie vind ik het telkens weer boeiend om te streven naar het juiste evenwicht tussen historisch karakter en hedendaags comfort.

– Johnny van Renovita

Een goede voorbereiding is cruciaal

Wie wil renoveren heeft een bepaald budget voor ogen waar liefst niet te veel van wordt afgeweken.

Perfect begrijpelijk, maar anderzijds komt er al eens een verrassing bovendrijven bij een totaalrenovatie, zeker bij oude woningen.

Een goede voorbereiding is daarom essentieel. Samen met onze architect (of de architect van jouw keuze) bekijken we de staat van het gebouw, wat er technisch mogelijk is in de woning en wat uiteindelijk het beste resultaat zal opleveren.

renovatie zolderkamer
renovatie keuken

Eerst de buitenkant, daarna binnenin

Bij aanvang stellen we een gedetailleerde planning op die voor elk project anders is. Aan de hand van deze planning kunnen wij alles van a tot z regelen, van afbraakwerken tot oplevering.

Zo kunnen wij jouw volledige woning verbouwen tot een geslaagd renovatieproject. Algemeen geldt wel dat we eerst de buitenkant goed afwerken – dus de muren en het dak – en dat daarna de binnenkant wordt aangepakt.

Een stevig, droog en geïsoleerd huis dat alles wat erin staat beschermt, is het fundament van wonen zonder zorgen. Renovita is dus dé aannemer voor totaalrenovaties.

De totaalrenovatie van jouw woning

Een totaalrenovatie uitvoeren is een grote investering waar ook heel veel bij komt kijken. Daardoor voorzien wij bij Renovita één aanspreekpunt bij de uitvoering van jouw project.

Wij zorgen ervoor dat jouw woning volledig in orde wordt gebracht zonder dat jij je ergens zorgen over hoeft te maken (behalve misschien de keuzestress van kleuren, materialen etc. die we uiteraard ook samen bespreken).

Bekijk onze projecten

Wil jij jouw woning renoveren, maar weet je niet wat de mogelijkheden zijn? Ontdek onze realisaties en bekijk wat wij al hebben gerealiseerd voor andere renovatieprojecten.

Renovatie woning

Kerksken

Renovatie appartement

Gent

Afwerken woning

Aalst

Totaalrenovatie Bungalow

Geraardsbergen