Waarom wij geloven in renoveren

Ons land is drukbevolkt, bouwgronden zijn schaars, energienormen worden – terecht, als je het aan ons vraagt – almaar strikter. Al die elementen samen brengen een shift in de bouwsector teweeg van nieuwbouw naar vernieuwbouw. Waar bij Renovita vroeger vooral de focus lag op inrichtingen voor de horeca, zijn we ons meer en meer gaan toespitsen op het renoveren voor particulieren. We geloven in het potentieel van het verbeteren van ons bestaand patrimonium, en daar hebben we een aantal goede redenen voor.

Renoveren is milieuvriendelijk

Maar liefst de helft van onze uitstoot van broeikasgassen is te wijten aan de energiekosten van gebouwen. Isoleren, het inzetten van duurzame materialen en het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen voor verwarming zijn standaardelementen van een renovatie. Bovendien evolueert de bouwsector razendsnel. Nieuwe ontwikkelingen (zoals de verplichting van een warmtepomp) zijn gericht op duurzaamheid, waardoor je voor tientallen jaren goed zit.

woonkamer renovatie

Een renovatiekost betaalt zich op termijn terug

Door te renoveren worden woningen almaar energie-efficiënter. Terwijl een woning vernieuwen een eenmalige investering is, zullen we onze huizen altijd moeten blijven verwarmen en verkoelen. Door deze kosten zo laag mogelijk te houden verdient een renovatie-investering zichzelf terug op lange termijn. Reken daarbij ook nog de meerwaarde van je huis bij een eventuele verkoop achteraf, die in veel gevallen de kost van de renovatie zelf ruim overstijgt.

De troeven van een oud pand uitspelen

Een woning met een aantal jaren op de teller heeft vaak een bepaalde charme die bij nieuwbouw ontbreekt. De typische herenhuizen zijn een voor de hand liggend voorbeeld, maar elke bestaande woning, groot of klein, heeft unieke troeven. De kunst bestaat erin om een woning zo te verbeteren dat het comfort vergroot en de bestaande pluspunten behouden blijven.

renovatie

De locatie heb je al

Woon je in een huis dat qua locatie en buurt helemaal naar je zin is? Dit is een onweerlegbaar voordeel! De plaats waar je woning zich bevindt kan je niet meer veranderen, maar je huis zelf wel. Voelt je woning niet helemaal zoals je zelf zou willen? Blijf waar je bent en verbeter wat je al hebt.

Bouwgrond is schaars en duur

Akkoord, bij een nieuwbouw begin je van nul en kan je je droomwoning tot in de puntjes realiseren. Maar het is nu eenmaal een feit dat bouwgronden zeer schaars zijn, en vooral ook heel duur. Bekijk het totaalplaatje en vraag je af of een verbouwing niet efficiënter is. Je zou ervan versteld staan wat er mogelijk is met een goed onderbouwd renovatieplan.

Een comfortabele, energiezuinige woning, perfect van grootte voor jouw noden en gelegen in een aangename buurt. Het is een droom voor velen van ons. Nieuwbouw lijkt misschien een goede oplossing, maar bovenstaande argumenten tonen aan dat dit zeker niet altijd het geval is. Heb je een woning op het oog maar zie je het grotere plaatje niet? Wij komen graag eens langs om te bekijken welke renovaties mogelijk zijn.

Werk met ons mee aan een groene toekomst en stel ons jouw renovatieproject voor.